Strasti.hr Facebook

 

 

 

Opći uvjeti poslovanja

Općim uvjetima poslovanja regulirani su odnosi između kupca i prodavatelja u Internetskoj trgovini Strasti.hr (u daljnjem tekstu Internetska trgovina). Registracijom (otvaranjem korisničkog računa) i kupnjom u Internetskoj trgovini Kupac potvrđuje da je pročitao i suglasan je s Općim uvjetima poslovanja.

1. Prodavatelj

MRM-Salus d.o.o., Špansko 32, 10090 Zagreb; telefon: 091 950 54 94; email: info@strasti.hr; OIB: 70279767239.

2. Kupac

Kupac je svaka punoljetna (navršenih 18 godina), poslovno sposobna, pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje putem telefona, e-maila ili u Internetskoj trgovini.

3. Otvaranje korisničkog računa (Registracija)

Za kupovinu u Internetskoj trgovini potrebno je otvoriti Korisnički račun potem ovog linka ili putem linka u gornjem desnom uglu internetske stranice pod nazivom "Novi kupac?" >> Otvori račun.

U obrascu za otvaranje korisničkog računa Kupac navodi osobne podatke, email adresu i lozinku koje će koristiti prilikom svake kupnje u Internet trgovini.

Po završetku procesa otvaranja korisničkog računa Kupac će putem elektroničke pošte primiti poruku o uspješnoj registraciji.

4. Narudžba

Nakon izvršenja narudžbe u roku 24 sata Kupac će potvrdu narudžbe, kao potvrdu prethodne obavijesti, dobiti putem elektroničke pošte čiji su sastavni dio ovi Opći uvjeti poslovanja.  Ukoliko Kupac želi promijeniti narudžbu ili odustati od nje, može to učiniti u roku 2 sata od primitka potvrde narudžbe na info@strasti.hr. Ako Kupac u dogovorenom roku ne povuče svoju narudžbu smatra se da je ugovor o kupovini proizvoda između Kupca i Prodavatelja (MRM-Salus d.o.o.) sklopljen. Kupac ima pravo na raskid ugovora sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača raskinuti u roku od sedam dana ne navodeći za to razlog.

Prodavatelj je dužan u dogovorenom roku pošiljku zapakirati i poslati. Narudžbe zaprimljene do 13 sati radnim danom biti će poslane isti dan, a narudžbe zaprimljene subotom i neradnim danom biti će poslane poslan prvi slijedeći radni dan.

5. Dostava i preuzimanje robe

Prodavatelj će dostaviti proizvod poštom u dogovorenom roku od 3 radna dana. Pošiljke dostavlja Hrvatska pošta. Pošiljke se dostavljaju uslugom Hpekspres-e-paket Hrvatske pošte u roku od 3 radna dana (u veće gradove i mjesta pošiljke najčešće stižu u roku jednog radnog dana).

E-paket je usluga Hrvatske pošte za brzu, sigurnu i diskretnu dostavu pošiljaka na području Republike Hrvatske. Vaša pošiljka biti će isporučena u roku od 24 do 48 sati od obavijesti o slanju vaše pošiljke u gradove/mjesta I. zone (Popis gradova I. zone), odnosno do 72 sata u gradove/mjesta izvan I. zone.

Cijena dostave pošilajka iznosi 30,00 kn bez obzira na odabrani način dostave. Za pošiljke u vrijednosti većoj od 450,00 kn poštarina se ne naplaćuje.

Kao način slanja možete odabrati dostavu pošiljke na vašu adresu ili na poštanski ured. Za pošiljke koje se dostavljaju na adresu navedenu u obrascu narudžbe, ukoliko poštar ne zatekne nikog, ostaviti će obavijest o prispijeću pošiljke koju u roku od 5 dana možete preuzeti u isporučnom poštanskom uredu.

Ukoliko ste za način slanja odabrali dostavu pošiljke na poštanski ured, niste dužni ostaviti adresu već u polje Adresa upisati: Poštanski ured. Molimo obratite pozornost, da na kućnu adresu nećete dobiti obavijest o prispijeću pošiljke već je potrebno otići na isporučni poštanski ured u vašem gradu/mjestu i na šalteru naglasiti da očekujete e-paket pošiljku s dostavom na poštanski ured. Pošiljke dostavljene na poštanske urede pristižu u isporučni poštanski ured u vašem gradu/mjestu, a u Zagrebu, Rijeci i Splitu na glavni poštanski ured i čekaju na preuzimanje 15 dana od dana prispijeća.

Kašnjenje pošiljki poslanih iz poslovnih prostorija u nadležnosti je Hrvatske pošte i izvan utjecaja Prodavatelja. Ukoliko ne primite pošiljku u roku od tri dana od kad ste primili obavijest (emailom ili sms-om) kontaktirajte nas.

Osobno preuzimanje moguće je radnim danom od 9:00 do 16:00 uz obveznu prethodnu najavu.

5. Plaćanje

5.a. Uplatom na račun Prodavatelja (nalogom za plaćanej ili internet bankarstvom):

MRM Salus d.o.o., Špansko 32, 10090 Zagreb
ž-r: 2390001-1100379612 (Hrvatska poštanska banka)
IBAN HR86 2390 0011 1003 7961 2.

*Pošiljke će biti poslane nakon što sredstva budu vidljiva na računu Prodavatelja.

5.b. Pouzećem - plaćanje otkupne pošiljke prilikom preuzimanja.

6. Pravo na odustajanje od kupovine i povrat proizvoda

Kupac može prema Zakonu o zaštiti potrošača jednostrano raskinuti ugovor o kupovini sklopljen putem interneta ili elektroničke pošte ne navodeći razloge raskida ugovora u roku od 14 dana od datuma primitka proizvoda/pošiljke.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora Kupac može ispuniti ovdje. Kupac može jednostrano raskinuti ugovor pisanim putem koristeći navedeni obrazac, slanjem poruke putem elektronske pošte na elektronsku adresu: info@strasti.hr ili slanjem pisane obavijesti na adresu sjedišta Prodavatelja Špansko 32, 10090 Zagreb. Pisana obavijest mora sadržavati podatke o proizvodu koji se želi vratiti, kopiju izdanog računa za proizvode koji se vraćaju te broj računa Kupca za povrat novaca. Po raskida ugovora Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju, a Prodavatelj je dužan najkasnije u roku 30 dana od primitka pisane obavijesti o raskidu ugovora vratiti Kupcu cjelokupan iznos koji je Kupac do trenutka raskida platio na temelju ugovora umanjen za troškove dostave proizvoda. Vraćeni proizvod za koji se traži povrat uplaćenog iznosa mora biti nekorišten, neoštećen i u originalnom pakiranju sa priloženom kopijom ili originalom računa. Prodavatelj nije dužan primiti otkupne pošiljke ili pošiljke koje ne odgovaraju Prodavateljevim uvjetima poslovanja.

U slučaju jednostranog raskida ugovora Prodavatelj će postupiti prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno što se tiče materijalnih nedostataka prema Zakonu o obveznim odnosima. Povrat uplaćenog iznosa Prodavatelj će izvršiti  nakon što vraćeni proizvodi budu zaprimljeni. Povrat proizvoda potrebno je izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana pisane obavijesti o jednostranom raskidu ugovora.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača pisani prigovor i pisana primjedba na kupljene proizvode može se predati:
a) osobno na adresi sjedišta tvrtke MRM-Salus d.o.o., Špansko 32, 10090 Zagreb,
b) poštom na adresu MRM-Salus d.o.o., Špansko 32, 10090 Zagreb,
c) elektroničkom poštom na info@strasti.hr i/ili info@mrm-salus.hr

Sve reklamacije i pritužbe primljene na adresu elektronske pošte Prodavatelja info@strasti.hr ili na adresu sjedišta tvrtke MRM-Salus d.o.o., Špansko 32, 10090 Zagreb bit će obrađene u roku jednog radnog dana.

7. Cijene

Cijena proizvoda je cijena navedena na web stranici u trenutku predaje narudžbe. Prodavatelj zadržava pravo promjene cijena o čemu će pismeno ili usmeno obavijestiti Kupca i ponuditi mu mogućnost promjene ili odustajanje od narudžbe. U sve cijene navedene na Internetskoj trgovini uračunat je PDV u iznosu od 25%.

8. Popusti

8.a. Besplatni pokloni

Kupnjom u vrijednosti iznad 700,00 kn (bez troškova slanja) kupac iz kategorije besplatnih poklona može odabrati do jedan poklon po narudžbi.

8.b. Bodovi vjernosti

Bodove vjernosti prikupljaju se svakom kupovinom te su iskoristivi prilikom sljedeće. Vrijednost boda je 5% vrijednosti kupljenoga proizvoda i ne uključuju troškove poštarine. Bodovi vjernosti iskazani su u kunama koje su iskoristive kao popust prilikom sljedeće kupnje. Najveća vrijednost bodova koju možete unovčiti nije ograničena.

Novi bodovi vjernosti ispisuju se prilikom zaključenja trenutne narudžbe, a cjelokupan broj bodova vjernosti vidljiv je kroz sučelje korisničkog računa kupca. Kupac nije dužan iskoristiti bodove vjernosti prilikom sljedeće kupnje, a može ih koristiti u cijelosti i djelomično. S bodovima vjernosti kupac može platiti i troškove poštarine.

Bodovi vjernosti iskorištavaju se odabirom vrijednosti u koracima zaključenja narudžbe. Ukoliko vrijednost bodova nije dovoljna za plaćanje cjelokupne narudžbe za razliku je potrebno izabrati način plaćanja (plaćanje pouzećem ili uplatom na račun Prodavatelja).

8.c. Popusti za vjerne kupce

Kada ukupna vrijednost kupnje (zbroj svih realiziranih narudžbi) na računu kupca prijeđe 3.750,00 kn kupac dobiva stalni 10%-tni popust (Srebrni član). Kada ukupna vrijednost kupnje na računu kupca prijeđe 7.500,00 kn ((zbroj svih realiziranih narudžbi) kupac dobiva 20%-tni stalni popust (Zlatni član).

Popust se ostvaruje kuponom koji se dodjeljuje kupcu nakon ostvarene ukupne vrijednosti narudžbi. Popust se obračuna nakon obračuna troška poštarine (ukoliko nije besplatna) i nakon oduzimanja bodova vjernosti.

9. Reklamacije i jamstvo

Reklamacije se odnose na pogrešno isporučene proizvode te oštećenja i nedostatke na proizvodu koji nisu nastali kao posljedica transporta. Kupac je prilikom preuzimanja proizvoda dužan utvrditi eventualna vanjska oštećenja pošiljke te ukoliko ih primijeti odbiti preuzimanje i obavjestiti Prodavatelja o istom putem telefona ili elektroničke pošte kako bi se paket ponovno odaslao.

Prodavatelj će na zahtjev Kupca, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, uz suglasnost Kupca, sniziti cijenu ili otkloniti nedostatak na proizvodu.

Jamstvo na sve proizvode kupljene u Internetskoj trgovini vrijedi 6 mjeseci od datuma izdavanja računa. Jamstvo vrijedi samo uz predočenje originalnog računa, a ne priznaje se ukoliko se Kupac nije pridržavao uputstva za upotrebu, za kvarove i oštećenja nastalih nepravilnom montažom, rukovanjem ili održavanjem (čišćenjem), za mehahanička oštećenja uzrokovana krivnjom Kupca, za kvarove uzrokovane spajanjem uređaja na nepropisne izvore energije te za kvarove nastale višom silom (poplava, udar groma, požar, potres i slično).

Materijalni nedostatci rješavaju se sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Sve reklamacije i pritužbe primljene na adresu elektronske pošte Prodavatelja info@strasti.hr ili na adresu sjedišta tvrtke MRM-Salus d.o.o., Špansko 32, 10090 Zagreb bit će obrađene u roku jednog radnog dana.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi troškove povrata robe u slučaju jednostranog raskida ugovora.

10. Zaštita osobnih podataka

Registracijom ili kupnjom u Internetskoj trgovini Strasti.hr dajete suglasnost da Prodavatelj, poduzeće MRM Salus d.o.o., Zagreb i njegovi poslovni partneri prikupljaju, obrađuju te međusobno prosljeđuju i razmjenjuju podatke navedene u registracijskom obrascu i obrascu narudžbe u mjeri potrebnoj za realizaciju ugovornog odnosa odnosno isporuku naručene robe.

Suglasnost za obradu podataka dajete u svrhe obrade i isporuke naručenih proizvoda, kao i u informativne svrhe te svrhe promocije proizvoda i Internetske trgovine Strasti.hr za sve vrijeme trajanja Vaše registracije.

Kupac i registrirani korisnik Internetske trgovine u svakom trenutku može povući svoju suglasnost za raspolaganjem i obradom podataka ostavljenim u obrascima Internetske trgovine u cijelosti ili djelomično (odjava sa newslettera i drugih promotivnih pretplata elektroničke komunikacije). Povlačenjem suglasnosti u cijelosti korisnički račun kupca i/ili registiranog korisnika biti će zatvoren, a njegovi osobni podaci obrisani. Na vlastiti zahjev, kupac i/ili registirani korisnik, u svakom trenutku, može zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze telefonskim putem ili putem elektroničke pošte.

Podaci o sadržaju naružbe poznati su samo osobama u poduzeću MRM Salus d.o.o. ovlaštenim za obradu i pripremu paketa za isporuku te se ni na koji način ne ustupljuju trećim stranama. Pošiljke su pakirane u neutralnoj ambalaži bez naznake naziva Internetske trgovine Strasti.hr u svrhu zaštite privatnosti kupaca. Svi djelatnici Prodavatelja odgovorni su za zaštitu osobnih podataka kupaca.

Za potrebe praćenja posjećenosti stranice i pregledavanja sadržaja Internetske trgovine, a u svrhu vođenja statistike, poboljšanja sadržaja, preglednosti ponude za kupce i planiranja promotivnih aktivnosti i koristi se Google Analytics sustav u skladu s uvjetima za zaštitu podataka prilikom korištenja usluga sustava.

U slučaju novosti primit ćete na svoju email-adresu obavijest s novostima. Ukoliko se s tim ne slažete, molimo da nas obavjestite.

Upravitelj trgovine
MRM-Salus d.o.o.
Špansko 32
10090 Zagreb
Telefon: 091 950 54 94
Email: info@strasti.hr

Upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu 30.4.2010. | MBS: 080729913
Temeljni kapital od 21.000,00 kn uplaćen je u cijelosti | Direktor i član uprave: Marijana Bešker
OIB: 70279767239 | Račun otvoren kod Hrvatske poštanske banke, Zagreb, HPB
IBAN: HR86 2390 0011 1003 7961 2 (2390001-1100379612)